Üdvözöljük
a Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület honlapján!

Egyesületünk 2007-ben alakult. Fő célunk és feladatunk eltűnt személyek keresése, mentése.
Tevékenységünk nagy részét a vízimentési, személykeresési- és speciális búvár feladatok képezik.
A Mátészalkai Város Uszoda biztosítja a teret a vízimentési- és búvárképzés medencés gyakorlati végrehajtásához.
A környékbeli tavakon, folyókon valósítjuk meg a nyílt vízi merüléseket, de kül- és belföldi (Egyiptom, Görögország, Horvátország, Románia) túrákat is szervezünk az érdeklődőknek tagjaink szakmai segítségnyújtása mellett.

A térség legjelentősebb vízein nyári- illetve szezonális időszakban vízimentő biztosítási feladatokat látunk el.
A Tiszán és a Szamoson valamint azok mellékágain és különböző mesterséges- és természetes tavakon, a rendőrség Tiszai Vízirendészeti állományával közösen járőrözünk a szabadstrandok, vízpartok környékén.

Többféle technikát fejlesztettünk ki és alkalmazunk a mentési, keresési feladatok sikeres végrehajtása érdekében.
Évszaktól függetlenül vízimentési, árvízvédelmi, kárelhárítási és keresési-kutatási gyakorlatokkal képezzük, tréningezzük magunkat
Minden évben vízimentő tanoncokat, búvárokat képzünk, hogy megfelelő felkészültségi szinten tudjunk segíteni azokon akik bajba jutottak.

Földön:

Napjaink zaklatott világában, lelki, anyagi problémák elől menekülve sokan céltalanul, sokan pedig önkárosító szándékkal indulnak el otthonukból és kerülnek veszélybe vagy tűnnek el.
Csapatunk képes magasból és mélyből való mentésre.

Szakmai szervek, társszervek, bajba került, eltűnt személyek családtagjainak megkeresésére barlangász, városi mentő, alpinista, mentőkutya vezető képzettségű önkénteseinkkel és tagjainkkal, kereső és mentőkutyáinkkal veszünk részt felkutatásukban.

Vízen:

Egyesületünk megalakulásának fő célja a vízben eltűnt személyek keresése volt.
Modern búvárfelszerelésekkel felszerelt mentő és kutató búváraink a vízben, nagy teljesítményű halradarral, szonárral felszerelt kéklámpás mentőmotoros hajóink a vízfelszínről, keresőkutyákkal a fedélzeten keresik a bajbajutottakat.
Vízimentőink a vízi balesetek megelőzésében szorgoskodnak, részt vállalva az árvízi mentési- és kármentési munkálatokban is.
Hajózási üzemeltetési vezetési tevékenységünk rendszerezi a hajózás jogi útvesztőit.

Levegőben:

Háti motoros siklóernyővel a levegőből derítünk fel eltűnteket, képesek vagyunk rövid idő alatt nagy területet átfogni ennek köszönhetően.